Ketumbar. Daging masak ketumbaq. Resipi asal dr Raja Permaisuri Agong. Dato' Rizalman belajar dr RPA, pastu dia ajaq kt follower ig.
Sedap. Simple. Bahan mudah.
Daging sekilo - potong kecik
Ketumbaq biji dalam 2@3 sudu
Gula dlm 2 sudu
Garam 1@2 sudu
Kicap 2 sudu
Bawang besaq potong gelang (bwg Holland)
Cara2 :
Masuk semua bahan kecuali bawang besaq. Gaul rata dan perap sat dlm 15-30 minit.. Panaskan minyak. Minyak pakai byk tp bila dah siap masak, blh ceduk buang minyak tu.
Masukkan semua daging tu. Goreng sampai npk kecut... Goreng agak lama sikit. Pastu masukkan bawang.. Agak2 layu.. Tutup api. Siap.. Hehehe
Day 64 | Puasa hari ke 27
#stayathome #stayhealthy #kitajagakita #pkp2020
No comments:
Post a Comment