Parpu Teloq Pung Pang Rizalman
Parpu - rendam 2 jam
Ayaq
Serai 2 batang ketuk sikit
Santan
Cabai muda
Blend :
Bwg merah 10 biji
Bwg putih 3 biji
Kunyit hidup 2 inci
Tomeh darat :
Daun kari 3 tangkai
Bwg merah 7 biji
Cabai kering
Tumbuk :
Jintan putih
Jintan manis
Cara2 :
Rebuih parpu,
Masuk serai.
Masuk bahan blend.
Masuk bahan tumbuk. Dah lembut parpu.
Masuk santan, api perlahan.
Masuk cabai muda.
Masuk garam, gula.
Pecah telur.
Tomeh darat. Terap dlm periuk. Tutup dgn tudung periuk. Tutup api.
Siap.
Day 63 | Puasa hari ke 26
#stayathome #stayhealthy #kitajagakita #pkp2020
No comments:
Post a Comment