CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, December 30, 2011

First day sekolah

Semlm hari orientasi darjah 1. Budak kachak (walaupun umur br 6 thn tp kena masuk darjah 1 jgk) dh start sekolah.







Nak masuk sekolah pg tu, siap nangis lagi. Drama depan pagar sekolah. Pastu ok jer. Siap cakap sy nk sekolah lagi hari nie.



(^_^)

Eh lupa plak. Ahad ni birthday dia, dh order kek bola. Alhamdulillah dpt jgk kt dia selepas asyik merajuk jer sbb org lain dpt kek. Nak mcm mn adik aaiii. Hg lahir 1/1/2006 la.

Hehehheeh

• My jots, my thoughts •

Friday, December 16, 2011

Berkhatan

Long time no story. Nak story pun dh jadi long story dan al-basi hehehe.

Well, km masih di Penang. Minggu lepas km blk ke penang dgn perancangan asal nak khatankan muiz dan faiz pd 8/12/11 secara tara-clamp di klinik sini.

Itu la, kita hanya mampu merancang, tuhan yg menentukan. Tapi apa2 pun alhamdulillah muiz dan faiz dh selamat bersunat walaupun ambik ms yg lama jgk kami berkampung di Sungai Nibong nie. =)

Anyway, berblk kpd cerita depa bersunat nie, pg khamis (8/12/11) pkl 11 km pun ke Klinik Brunei utk sunatkan secara clamp. Abang masuk dulu yg si adik dh gelisah kt luar ni. Dok pujuk la si adik. Tup2 dlm 10 minit, abg keluar dgn tersenyum lagi. Hahaha. Adik plak dgn rasanya riang rianya pun masuk dlm bilik dgn rela hatinya sbb tgk abang senyum.

Taaapiiii adik tak tau yg abg x sesuai utk sunatkan secara clamp. Itu yg keluar dgn senyum girangnya. Hahahaha tak lama lepas tu, dengarlah raungan sekuat hatinya si adik nie. Haaa sudah... Satu klinik tu dengar.

Pastu dia pun keluar dgn raungan sekuat hati dan tak makan pujuk. Dia punya marah kt aku sampai cakap, 'nie mak punya pasal la', 'sy x syg mak', 'macam gigit rimau la'.

Pastu dia nk gigit aku nk habaq (express) betapa sakitnya. Pujuk x mkn pujuk dh. Dlm kereta dia gigit tapak tgn aku. Ni ha buktinya. Cer tgk sampai pecah drh. Dan sampai hr ni 16/12/11 masih x hilang lagi tau. Hangpa tgk gambaq ni.





Sampai rmh pun nk dekat dua jam dia meraung baru la tertiduq dlm kesakitan. Haaa ini dia budak yg kata macam gigit ghimau tu.





Lagi



Dan lagi



Si abang plak dgn riang gembiranya sbb x jd sunat tp dia kata dia nk sunat. Kesian plak sbb adik dh sunat. Tghari tu tanya la angah (adik aku) kot2 blh selit sunat kt Hospital Besar PP.

Esok tu angah tepon habaq kena pi hospital sbb nk check dan dh book date sunat pada 13/12/11. Pi la kami lepas breakfast kt rumah.

Alhamdulillah la dpt book date tu. Tapi date tu jgk adik kena bukak clamp dia. Abang dh start gabra.

Sepjg tempoh tu, adik dh cepat sembih. Hari kedua dh berjln merata. Hari isnin tu siap keluaq rmh nk pi main badminton kaw. X pdn dgn ada clamp tu, siap berlari lg. Yg best tu, si adik usik kt abang yg sakit mcm gigit rimau kat abang.

Abang apa lagi dah double, triple, quadruple gabra la. Hahahaha

Pagi selasa tu km dpt no 1 utk sunat. Abang nk mkn roti canai pun dh x lalu (kalau tak 2 keping pun blh tu) hahaha.

Km pun dibwk ke ACC utk minor surgery, tukar ke baju hospital & serkup kepala tu. Si abang semangat jer masuk. Masuk2 org sekali. Km pun tunggu kt luar. Abang masuk dlm pkl 8.50 pg. Lama betui dlm pkl 10 br dia keluar.




Yg sorang lagi keluaq dulu, steady ja aku tgk. Umur dia pun darjah 4 nk masuk darjah 5. X lama lepas tu abang pun keluaq. Dia keluaq dgn penuh linangan air mata.




Alamak, apa sdh jadi? Km ingatkan dia steady la. Rupa2nya tak. Muka lepas menangis.




Anyway, alhamdulillah dh selesai. Dia pun menangis jgk kt rmh walaupun x seteruk adik. Keluar la jgk statement, 'ni salah mak la ni', 'sakit tau tak' hahahaha

Mak jugak yg salah -.-'

Adik dh bukak clamp dia walaupun penuh dgn drama raungan jgk. Dan abang sedang tempoh pemulihan.

Alhamdulillah bersyukur pd Allah SWT.

Doakan depa cepat sembuh ya?

Amin ya rabbalamin.

Jadinya, kami masih di Penang. =)

• My jots, my thoughts •

Thursday, November 24, 2011

Berbuah, lebatnya




Cer teka apa yg lebatnya nie.



Haaa. Yg nie, lagi clear.



Ini la buah belimbing buluh.



Dekat sikit. Hari tu mcm nk mati pokok nie



Tapi alhamdulillah dah kembali sihat pokok nie.



Pergh. Syok tgk



Emmm kalau masak lemak belimbing sedap niee



Pokok nie la.



Sapa nk habaq mai la naaa. =)

• My jots, my thoughts •

Friday, November 11, 2011

'Einstein' in da house

Einstein @ hindustan ada rehearsal malam nie. Budak kachak excited tu. Hehehhehe

YouTube Video


Esok ada concert tauuu. Wakakaaakaka

• My jots, my thoughts •

Washing machine kiok

'Jari-jariku sakit semua

Kerna penat bekerja memerah baju'

Uwaaaa... house chore yg paling malas nak buat kalau tak dak mesin basuh baju...

toloongg

Tuesday, November 1, 2011

Apa yang dibelajar hari ini...

SATURATED = TEPU = Nak Nangissss.....




Ketepuan yang tinggi dan jitu

Thursday, October 27, 2011

R.I.P

Cheh ... ala2 Steve Job plak kekdahnya...

My beloved shoes... Muah... Berjasa betui kasut nie. Beli hujung tahun 2008. Ni gambaq masa muda belia...

Semalam kami sekeluarga berjalan kaki (eksesais ler nie) kt area rmh. Lepas pusing satu round depa insist nak main playground. So, mak depa nie ambik kesempatan berehat di bangku dgn riang rianya menghayun kaki (tau, kaki i x jejak tanah pasai pendek =P). Tup2 terasa semacam kaki belah kiri.

Cer tgk gambaq ni




Ambik ko, tercabut tumit dia.

Yg belah kanan plak, cer tgk betui2...



Koyak belah tapak dgn badan kasut tu. Itu la. Dok main squash pakai kasut joging. Hmmmm itu pasai la terbelah camtu.



So, kesimpulannya, chek memang x boleh pakai kasut nie. Emmm ada sapa2 nak sponsor kasut joging sepasang? I tak demand byk2, setakat kasut Nike jer... Boleh?

• My jots, my thoughts •

Wednesday, October 12, 2011

Lapan puluh jer??





Novel omputih kat luar mau 35 hinggit kat atas. Wana ambik 5 biji sbb 8 hinggit jer satu. Buku kanak2 tu 5 hinggit jer satu, resepi tu 6 rasanya, buku family nutrition tu 8 hinggit. Pelbagi dinasour gift card tu 3 je.

Dlm kapla dok set mau kena seratus ker dua ratus ker.

Ishhh nk kena pi lagi nie bwk hero2 tu so depa blh pilih buku sendiri.

Ini semua kat MAEPS, UPM. The red big bad wolf bookfair.

Jommmm


• My jots, my thoughts •

Friday, October 7, 2011

Sorry ye

Nanti la sy story mory. Sementara tu cer tgk adik nie

YouTube Video

Nk solat Maghrib nie

• My jots, my thoughts •

Sunday, September 25, 2011

Sekitar sambutan Raya EOCM di Fraser Hill

Cer tengok je la ye



Dating kat tangga plak.



Faiz la



Muiz insists nk tukar bj lengan panjang ke baju EOCM hehhehehe



P/s : 2 gambar atas tu dr album Bro ezanee, penghulu EOCM Bkt Frasers ye.

• My jots, my thoughts •

Friday, September 23, 2011

Sikit lagi








Encik Suami cakap ...

... Dah tau punca kenapa penyu menangissss



Muahahahahaha

• My jots, my thoughts •

Thursday, September 22, 2011

Gathering Exorianz East Region 2011

Sebenarnya ada kenduri kahwin member opis, si alyani sabtu tu. Tapi rupa2nya kami dh register pi GEER 2011 kt Kuala Terengganu. Sory la alyani. Hehrhe

Anyway, kami berkonvoi 12 exora dr stesen petronas Gombak pkl 1 pg sabtu tu ke KT. Sampai kt masjid terapung dlm pkl 9 pagi. Letih betui tak tidoq sehari semlm. Hehehe

Yg best konvoi kali nie sbb semua exora ada handy atau radio utk berkomunikasi. Merasa la jgk jd last car, contact dgn zero car. Kena speed kt traffic light, buggy car la, syok la sampai husband x sabaq nk join kursus marshall. Hehhehe



Ini panorama view kt masjid kristal.



Ini view kt masjid kristal esoknya plak.



View hotel primula.



View masa nk pi masjid terapung pg tu lepas stop kt masjid beris (betui ka nama masjid nie?).



View masa berkonvoi ke lokasi majlis dgn diescort oleh police traffic.



View ms tunggu jagung bakar kt pantai batu burok.



Scuplture kat primula.



Muiz dan


Faiz.



Faiz lagi



Replika masjid kristal kt primula



Faiz dgn buff baru dia.



Anak2 exorians.


Pantai batu burok



Mak diva bersama dgn anak2 yg diva jgk hahahaa.



Driver exorians



Moksu yg ada. Sporting la depa nie hehehe









Sesi bergambar kt hotel primula.

• My jots, my thoughts •