CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 30, 2012

I wonder ...

The shilling's age is almost 40 y.o. 
Wow since 1973 been circulated in the market. 
It must have been a tremendous journey/story since then.

4 years before my birth....
Tapi saya masih  lagi sweet 21 yea... 
Sila ambil perhatian 
(^_^)


Wednesday, March 28, 2012

Day 3 Kuching Sarawak



Wednesday, March 21, 2012

Day 2 Kuching, Sarawak

 Ini gambar sekitar Sarawak Cultural Village (SCV), kami pi pagi... hujan sikit la.
Sampai ja, kena beli payung. Suhaimi lagi best, pakai tuala hahahahaha. Tour yg kami dapat nie kira murah la RM80 sorang, kanak2 half price (include van dan entrance fee RM60). Yg penting kena tengok Performance Dance, best... 

kat sini ada 7 rumah, rumah panjang bidayuh, rumah panjang iban, rumah penan, rumah orang ulu, rumah melanau, rumah melayu sarawak, rumah cina sarawak. Eh.. masa masuk dapat pasport sorang satu.. ala macam guidance la rumah2 tu..
 
 Kami pi rumah iban bidayuh. comel la plak penari2 dia.. putih melepak hahahahah
 
 Gambar yg kami ambik dgn pahlawan Iban nie, aku malu2 nak ambik. Yg adik zila plak suruh rapat lagii.. Isshhh sebab seksi benar pahlawan tu, takdak tights langsung... segan weh... hahahaha

 Tarian buluh tu memang best. terkejut kami semua, dah la duduk depan sekali... haaa.. ini la gambar penari yg comel tu.. comel kan...

Petangnya kami pi Tabuan Jaya Shopping Complex.. Cari jam CASIO kat muiz dan faiz. Husband kata jam kat sini murah... tup2 mak dan tok depa pun beli jam... hehehehehe

Tapi yg tak bestnya, teksi kat Kuching nie mmg susah.. kalau dari hotel OK, tapi dari Tabuan Jaya ni nak balik ke hotel... tunggu sampai 2 jam tauuu...

Sambung hari 3 plak ye..

Tuesday, March 20, 2012

Day 1 Kuching Sarawak

Kami balik Penang on Tuesday morning naik AA laa... itu yg murah la jgk kan? hehehhe

Coti2 di Kuching bermula pada hari Rabu jam 4.15 pagi sbb 'pancoq' ada satu ja, so kena mandi giliaq2 la kan? pi airport dlm pkl 5 pg. Lepas drop baggage, pi mkn McD dulu.. Flight pkl 7 pg. Issshhh layan gambaq la dulu naaa...
Faiz dgn game tak abis
My mak
My bro
The king
Dlm flight
Konon saya tak mau tidoq... ambik... siap ternganga lagi
My sis

 Dah sampai. ini bukan gunung santubong, ini gunung sarikin

Dibelanja oleh my bro

Sungai sarawak dari hotel

View 2

Lepas lunch, berjalan ke waterfront

Masa pi, relaks lagi... tgh turun bukit


goofing around


50 sen, tak life jacket hehehehe








 Dh abis shopping... penat panjat bukit....
 Dinner kat top sport dan gambaq bawah nie umai
Semua gambaq diambik oleh my sis

sambung day 2 plak ye

Monday, March 19, 2012

minggu lepas






Banyak lagi... nanti sat upload naaa

Sunday, March 4, 2012

byk citer

tapi tak sempat nak update...

bare with me...

ada citer husband pi Singapore
ada citer blackout di Putrajaya
ada citer mak datang Pesta Buku Islam 2
ada citer pi Cameron Highland