CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, April 20, 2006

Channel 63 ... Playhouse Disney


Si muiz nie suka benar tgk kartun channel 63. channel kartun lain dia buat donno jer. kalau channel 63 mau nangis2 nyer tak kasi tutup... kalau ada gambar jojo jer meloncat2 dia. sabar jer. sampai kitaorg nak tgk berita pun susah. conquer abis la..



Wednesday, April 19, 2006

PC Fair yang lalu hehehhe

Terjelepuk kepenatan di KLCC selepas lama benor menunggu ayahnya membeli sebijik modem. Letih wei dukung si muiz sepanjang dalam fair tu. sapa yg p, tau la betapa ramai umat & byk gerainya. hati terpikat pada sebuah notebook tapi apakan daya poketku tidak terpikat padanya. jika tidak 'Dari Mata Jatuh ke Poket Jadinya' hehhehe

abis semua org ku siggung (sp?) sbb nak cepat krn muscle lengan sudah mengeletar dek kerana mendukung muiz. hehehehe

Monday, April 17, 2006

Modem baru, access dari rumah

so, ginii rupanya access dari rumah. best ler sebab saya tak bayar bil Internet, hubby bayar. so bila notebook nie free, boleh la guna utk update and bloghop sana sini hehehehe

yabedabedu....

p/s : harap maaf sebab keyboard tak betul sikit hehehehe
thanks hubby :)

Susah hati

susah hati aku bila mak tepon kata nak bawak adik p klinik sbb demam. aku memang akan susah hati kalau anak2 aku demam ke sakit ker. sebab adik masih kecik, nak masuk 4 bulan. susah hati aku bila adik takdak depan mata.

ya allah, sembuhkanlah anakku, Ahmad Faizzuddin.

amin, ya rabbalalamin

Friday, April 14, 2006

"Itu la, sepah barang merata2"

Petang Semalam...

muiz ditimpa almari laci (sp?). Insiden nie terjadi masa aku dalam bilik air, baru nak mandi. Tiba2 dengar benda jatuh & suara muiz nangis melalak kuat. nasib baik sempat capai tuala, lari keluar. Ya Allah, tgk almari laci tu dah separuh terbalik. muiz dok tahan dgn tangan dia. terkejut aku. Aku angkat almari, suruh dia bangun lari naik atas katil. muiz punya terkejut terus bangun and lari atas katil. then, aku check badan dia takut sakit ker patah ker apa ke. sebab muiz nie pernah patah colar bone dia masa umur 1 tahun 5 bulan.

aku bersyukur sangat, aku check badan muiz tak dak apa2. Allah S.W.T pelihara dia. Aku bersyukur sangat sbb benda tu consider berat jugak. terlampau terkejut sampai lari abis semua nahu, tatabahasa. Rupa2 muiz nak ambik something terselit bawah almari tu (pen and eraser ayah dia la) and benda tu terbalik. ikutkan alamari tu kalau leveled, susah nak terbalik. tapi disebabkan tertindih pen ayah dia, pusat graviti dah lari. itu yg terbalik tu.

so, bila my hubby balik. i just told him not to say anything when he see the drawer, fix it and then i will tell him what happened.

my hubby first reactions is "apa dah jadi?". I told him the whole thing and my last remark is "Itu la, sepah barang merata2".

Tuesday, April 11, 2006

Belum abis lagi

kena standby belum abis lagi la... pukul berapa nak balik nie? harap2 boleh la aku dapat Time Off. dah la tak layak OT.

hubby baru bawak muiz mandi kolam, lepas nie nak masjid naik basikal plak.. jelesnya aku.....

esok VVIP nak datang, berdebaran hatiku hehehehe. Doakan semuanya berjalan lancar. Amin.

Last weekend

(blog nie patut publish semlm tp terlampau BZ sebab ada VVIP nak dtg, so bz la teramat. Hari nie cuti tp terpaksa kerja la plak - no OT plak tu, camne?)

10/4/2006

fuh penat giler. let me start from Friday ok.

Friday :
Plan nak pi Pasar Tani (PT) kat Putrajaya nie. Grand giler kata member2 aku. aku dah dilantik sbg marketing officer PT tak official nie. tiap jumaat jer, sampai le sms aku, "Pasar tani, pasar tani". Tapi tak pernah jejak pun. so last friday, semangat giler nak pi. Plan dgn hubby minta balik awal sikit sebab nak ronda. Nak buat camne kan, hubby meeting sampai lewat mlm. nak bwk muiz plak, hujan renyai. Kensel. Next week plak. gerai byk giler la

Saturday :
Jalan gila aku. Breakfast kat McD sungai besi, big breakfast. camne nak kurus kan kak atn? full of modified carb. tapi pastu jalan gile shopping kat IKEA. Tujuan utama member kirim barang. member kirim sikit jer. tapi aku yg over la. beli fleece blanket kat Faiz, froggy bib kat Faiz. Ye la walaupun dia kat penang tapi hati mak dia sentiasa teringatkan dia. *sroott*. after IKEA, pi KLCC nak bwk muiz mandi kolam. keluar klcc nak p kolam, hujan plak dah. terjumpa jiran seblh tgh bwk maid dia jln2. Kata kak Z, dia balik Indon nak kawen, entah betul ke tak? tapi my hubby lega giler. alhamdullillah. panjang citer & rasa malas citer sikit pasal maid sebelah nie. nanti la aku citer.

Ahad :
Letih giler sebab start dari pukul 8.30 pg aku kemas, sapu, mop & buang sawang kat rumah. penat beb. petang lepak kat alamanda jap. Malam letih iron baju plak sebanyak 20 pasang untuk minggu nie. Tidur kul 12 mlm...

sebab tu, hari nie punch card aku MERAH......

uwaaaaaaaaaa terlajak tidur la. Isi penting blog hari nie ialah KELETIHAN

Monday, April 3, 2006

Tukar angin sikit
















I'm in the mood of changing my life style. Since the birth of my sons, Muiz and Faiz :)

1. NEW way of experiencing LOVE & LIFE esp with my family (yes, definitely include you sayang)
2. NEW way of appearance (1st appearance is important)
3. NEW way of healthy living
4. NEW way of working life
5. NEW way of friendship


So, new blog name Iris :-)

p/s :
dulu a.k.a then 1na then iris hehehehe