CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, December 30, 2012

Antara Sunnah Nabi








Source : Social Network

• My Jots, My Thoughts •

Jumaat






• My Jots, My Thoughts •

Wednesday, December 26, 2012

Januari 2013

Sunday, December 16, 2012

BookCafe PTS

Semlm (sabtu), kami satu family pi pesta buku. Tapi Big Bad Wolf tu. kami pi karnival buku PTS BookCafe di Dolomite Business Park. Kedai ni area gombak, belakang giant gombak.

Kedai tu kecik je jual buku BM. Buku translate pun ada. Kedainya kecik je tp mostly buku terbaru. So, muiz dan faiz blh pilih 3 buku sorang.

Masa nk byr, faiz dpt hadiah pengunjung cilik. Dlm beg tu ada 2 buku cerita free. Ok la tu kan? Hehehe. Buku tu tajuk aku hero dan pensel ajaib.

Muiz suka baca komik. Komik M nie bagus jgk bahasanya. Aku, Dia dan Bola; aku, dia dan facebook 2.0; dan aku, dia dan komik.

Faiz plak mesin rumput ekspress, jimi dan kertas ajaib dan jimi dan misai besar di sekolah.

Mak dan ayah beli buku baki-baki tajuk yg ada la. Hehehe. Pastu pi klcc.

Nak dijadikan cerita, my hp tertinggal dalam kereta. Mcm mn nk cari abang dan anak-anak? Tanya kaunter pertanyaan, public phone dlm klcc x leh pakai.

Haaaa sudah... Lama aku tunggu kt pintu nk turun lif area juicework. Last sekali, minta tolong adik yg jual brg kt tgh2 tu. malu betui, nak bayar dia ckp x payah.

Anyway, terima kasih atas pertolongan adik tu dpt jgk aku call dan jejak husband dan anak2. Alhamdulillah

Ini kali kedua berlaku pd aku. Yg pertana kat mid valley dgn faiz. Masa tu batt habis langsung.

Pengajaran ...











Wednesday, December 12, 2012

Rojak... Sedap 3



ni gambaq rencam semua masuk sekali... faiz patah dua batang gigi bawah... buat spek mata mak yang baru.. selang bbrp hari, paksu terpijak spek muiz... buat baru lagiii.... huhuhu muiz main lego dgn danish dan syamil...


ingat nak balik 4/12 tapi mak pujuk suruh duk lagi sampai weekend... soo.... sambung cuti laa.. lagipun 5/12 tu birthday mak... 6/12 plak muiz jatuh basikal...urut la tgn sbb ingat tergeliat jer... hari sabtu bengkak x surut lagi... pi x ray... retak tulang siku =)


ini choc brownies dari secret recipe...Happy Birthday Atuk, muiz dan pak su... terlupa nak letak nama faiz huhuhu anyway, mmg sedap brownies nie.... =)

Rojak... Sedap 2



nak post gambaq sekeping tak lepas... post collage la plak naaa.. esoknya (ahad) lepas makan kat kapitan jeti, kami naik feri nak pi padang besaq...lambat bertolak ... dalam pukul 11... dapat naik feri yang kereta boleh dok kat tkt atas... poyokan =). Pulau Rawa bertolak sekarang... Ponnnnn


Gambaq komtar dan dalam feri,... rupanya kereta parking keliling kerusi tpt pejalan kaki duduk... ok gak


Nie plak gambaq mak yang suka duk belakang... hehehehe... padang besaq here we come... sampai dalam pukul 2 ptg.. mkn dulu, solat dah masa otw ke padang besaq


ni plak masa otw balik... jumpa double rainbow... singgah rumah tok... lepas solat isyak balik penang 
tapiiii singgah mee udang pak ngah dulu ... baru la kenyang...

hehehehe

Rojak... Sedap 1



Balik penang sebb ada Year End Gathering EOCM kt penang... ini malam dinner


ini backdrop masa dinner


dapat cabutan bertuah.... hubby laa... mcm x percaya


lepas tu pekena nasi kandaq beratoq... baru abis makan polis trafik mai... mencicit lari sbb parking salah... tp pukul 1 pagi tuh

sambung citer esoknya plak