CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, September 28, 2012

Salam Jumaat yang Barakah

Assalamualaikum ...

Ini gambar lama...
Tiga minggu lepas raya...
Sambutan raya di sekolah...
Sempoi...
Songkok + Baju Melayu + kasut Croc

Anyway, alhamdulillah... ada juga baju raya tahun nie...


Mereka

Thursday, September 27, 2012

Daiso oh Daiso

Per : Label Baju Anak

Muiz dan faiz selalu saja tertinggal atau tertukar baju atau seluar sekolah... 

Pernah nk order label baju kat org tapi katanya x buat dah.

So,semalam pi Daiso sebab nak cari benda nie... terpengaruh dgn thepinkstilettos...

Jeng.... jeng... jeng...
 self rewind measuring tape..

 Hot pink lagi

ini bahagian belakangnya

video

Movie pun ada... (sila sengetkan kepala ye)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tapi yg sebenarnya nak citer yg ini...

 Oil based pen dan iron-on label name... untuk selesaikan masalah di atas

 Guna iron saja utk tampal label nama nie

 Label nie panjang... dalam 1.2 m...gunting dulu, tulis pakai oil-based pen...
panaskan iron... pastu letak iron atas label tadi... x sampai seminit... angkat iron tu...

tadaaa

 Sila abaikan kecantikan tulisan tangan mak depa ye...

 Ini faiz punya...

Jgn la tertukar lagi lepas nie... huhuhu

Wednesday, September 26, 2012

Wordless Wednesday

Monday, September 24, 2012

Meatless Monday

Can this be considered meatless monday? No animals or meats harmed in the making of this picture ;p

Sejukkk... Brrrrrr....

Hari khamis lepas, mak datang putrajaya dgn zila, suhaimi dan wani (my cousin). Seronok la muiz dan faiz. Mlm mula, dinner kt mee tarik warisan asli, sg besi. Mlm kedua makan nasi arab di half moon, seri kembangan.

Hari sabtu plak kami pi cameron highland. Balik hari je. Beli bunga sikit, strawberry sikit. Masa naik singgah sat bergambar di Lata Iskandar. Airnya sejuk tul. Hehehe. Sampai tanah rata, lunch dulu kt pekan area maybank, solat di masjid kt situ. Masing2 dok test skill fotografi. Ambik close up lumut di tebing masjid.

Otw balik ikut tapah, kami singgah minum teh di ladang teh Boh. Brrrrr sejuk tapi x de la sampai pakai sweater bagai hehehe

Ini antara yg diborong..

Meatless Monday

Ole2 dari C.Highland 22092012

Saturday, September 22, 2012

Dah lama, baru letak sini

Blh tukar warna tu. hehehe

Thursday, September 20, 2012

Thoughtful Thursday

Tuesday, September 18, 2012

Posing jgn x posing

Adik... Adik...

Monday, September 17, 2012

Muiz dan Faiz : yg ditunggu-tunggu

Memandangkan umat Islam dh masuk bulan baru, bulan Zulkaedah. Maka tadinya bermula sesi mengira duit raya utk tabungan.

Masa awal puasa dh janji, boleh guna Rm50 shj utk beli mainan. Baki kena masuk bank la. Kalau idak, abis semuanya.

Jadi, misi hr nie ke Mid Valley, paling tepat ke Toy R Us la. Alamanda kecik je hehehe.

Seblm ke sana, ada a few urusan dilaksanakan spt menjual 2 biji bateri kong ke tpt jual besi buruk. Takut plak dicurik lagi masa hari tu hehehe Alhamdulillah dpt la rm44.90 rasanya. Duit tu buat belanja makan nasi campur kat Pantai Dalam. Bayar duit parking kt MV dan beli sorang 1 scoop ice cream baskin robbins.

Masa bayar, gelabah jer depa nk bayar mainan pakai duit sendiri hahahaha. Tadaa, 3 in 1 lego (kapal terbang, bot dan heli) untuk Faiz. Dan Beyblade utk Muiz.


Selamat duit mak dan ayah hehehehe

Meatless Monday

Ok la ais krim kan?

Sunday, September 16, 2012

Sihattttt

Friday, September 14, 2012

Breakfast di YawBuS

Hari ni dpt la Breakfast Subway. Dh jemu dh makan breakfast area sini. Hubby pun dh x tau nk bwk pi breakfast mana.

Dok lalu Cyberjaya tu dok npk signboard Shaftbury dr jalan nk ke highway Putrajaya. Ada member bgtau ada Subway kat situ. Yg plg dekat kt giant seri kembangan. Kt alamanda baru nk bukak.

So, hari nie kami mencuba tpt baru. Ada byk kedai baru bukak. Ada guardian, hsbc, affin, starbuck, yati ayam percik, secret recipe dan subway.

So, breakfast hr nie kat subway. Itu pun makan berebut sbb hubby br tau dia ada meeting. Aku plak nk pi fakulti, jumpa sv. Doakan ye huhuhu

Fabulous Friday

Wednesday, September 12, 2012

Wordless Wednesday


Jom baca buku... Relaks sat dr bacaan jurnal huhuhuhu

Monday, September 10, 2012

Friendship...

Akan tiba masa, kita dapat mengenal erti 'friend' atau 'friendship' sebenar...

Takpa... aku redha... alhamdulillah diberi peluang dpt kenal...
siapa rakan sebenar... 
siapa rakan ikut persekitaran... 
siapa rakan yg jarang berhubung tetapi dekat di hati dan dalam doa...

Pengajaran :

Sebelum ini - Berbuat baik dan bersangka baik kepada semua

Rupa-rupanya - Yg berdiam/kurang berbicara itu lebih bahaya... Segelintir besar yg dikenali...

Sekarang? Masih lagi berbuat baik dan bersangka baik kepada semua 
tapi
Jurang definasi friend bagi diriku lebih besar lagi....

(*_*)


Friday, September 7, 2012

Solat Dhuha

Save photo nie dari page Ustaz Zamri... 

Insya Allah, jom amalkan...


Thursday, September 6, 2012

Mood x mai lagi...

So...
Kita merapu kat blog...
Semuanya gambaq lama ye....

 Muiz terlelap kat depan Masjid India, Jalan TAR

 Faiz seblm pi hantar rumah kak safiah... 

Masa muiz masuk darjah satu rasanya...

Wednesday, September 5, 2012

Baru nak ada

Orang lain dah lama ada external HD nie... 
Aku? baru nak ada nie.. Buat backup gambaq dan data... 
Selama nie... dok burn dalam CD-RW
Hampeh kan...hehehehee
Ta daaa...

WD 500GB My Passport USB 3.0 portable drive
Color Merah ler...
 Ini selection warna yang ada kt Low Yat... 
tapi yg hitam dan putih bercorak kat depan tu tak dijual tadi...
RM209...

Siap beli casing lagi... hahahaha

Wordless Wednesday


Words of Wisdom from Mufti Menk

Tuesday, September 4, 2012

Lagi daaaa


Ni ada sikit lagi... ini kira last punya kopek naaa

 Setelah digoogle baru la tau siapakah gerangan empunya diri signature yang sibuk kami ambik hari tu... 
mula2 tanya hubby... hampeh dia tak tau... so ini la dia Encik Farique Hairuman (Malaysian Touring Car Driver), salah sorang driver Petronas 2 semasa MER tempohari... hehehehe

 Ini plak antara sebahagian geng rapat/ketat hubby dalam EOCM jajahan VIP/Warikh.  
L-R : DinKFC, Cikgu Zul (yg posing), Kerol, Bhocah dan hubby... rapat jgk diaorg nie hehehe... 
siap ada group whatsapp bagai...

 Kami laa....

Dan kami lagii... debab, gebunya akuu.... huhuhuhuhuhuhu

p/s :nie gambaq dlm kamera... itu yg lambat sikit tu

Monday, September 3, 2012

Merdeka hari tu

Lupa la nak update kat blog...

sempena Hari Merdeka baru2 nie... google.com.my set google page seperti berikut :


cantik kan? nak tanam pokok bunga raya merah dan putih la kat rumah Juru...
Daun Bunga raya putih bagus untuk sakit kepala...

Eh eh ... nak tanam pokok belimbing buluh la jugak dan pokok lemuni 

(^_____^)

Meatless Monday


Jemput makan sos tomato bersama spongebob squarepants


*Picture taken by hubs using MY camera ye... hehehe

Sunday, September 2, 2012

Merdeka Endurance Race 2012 - 1 Sept 2012

So, this year Exora Owner Club Malaysia dijemput ke MER di Sepang International Circuit. Kalau depa ni panggil 'tpt F1'.

Kami sefamily x lepas peluang sbb bkn senang nk masuk sic, free lak tu, mkn/minum ditanggung dan yg paling penting, parking dekattt. Depan main gate betul2.

Yg join convoy dlm 45 pesawat. Kelab kereta yg dijemput ada 4 club rasanya. Kelab exora, kelab waja, kelab inspira dan kelab /viva. Yg plg ramai opkos la eocm hehehehe

Gambaq byk tp dlm kamera. Nanti update gambaq lain. Kali nie gambaq yg ada dlm iphone dulu naaa

Disbbkan publish dr app Blogger, susunan gambaq hampeh sikit. X leh nk letak caption bagai. Huhuhu

Edited :

 Nie tgh tunggu group waja susun park depa.. ada sunroof tu yg dok terjuluq ambik gambaq tu 

 Nie Q yg kat belakang

 Ehem... sapa ntah...

Pastu kami diberi band utk pakai kat tangan. Pastu berjalan masuk,,. kena turun 3 tingkat tanggan, jalan dlm terowong... pastu naik tangga setingkat... keluar2 rupanya masuk area paddock kereta... perghhh panasnya,,, so melawat la kami setiap pit kereta...
 Posing mesti posing...

 Tayar botak bro... tukar la tayar baru,,,, kedekut :P

 Mesin boh minyak rasanya....

 Sapa lagi la kan?!

Warna merah plak... dah abis berjalan tu... kami turun tangga setingkat,,, lalu terowong... naik tangga 3 tingkat... sampai2... semua pancit... merah muka sorang2... huhuhu ....pakat lapaq ayaq kami semua...berjalan plak aku pi hujung sinun ambik bekal ayaq... huhuhuhu

 Kami mai duduk sini... mengadap grand podium... lapaq ayaq...

 Ini antara geng eocm yg join sekali


 Hensem ooo mamat jepun nie...hehehehe

 Masa nie,,, semua pakat pi serbu nak tengok kereta dari dekat... dh susun ikut kedudukan atas trak..Kami? tunggu je la kt kerusi... x mo tambah hazab turun naik tangga... huhhu

 Masa nak balik... kami duduk belah belakang plak... nampak trak lagi cun sebb boleh kereta race kona kona...

 Khusyuk.... Masa kat sini kami makan pizza hut dan ayaq tin... benda free semua sedap ja..

Big boss of the house.... hehehehe