CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 29, 2005

Friendship ...

Best Friends: How to Grow a Friend
The best time to grow a best friend is before you need one!

1. People Equal Friends.
There is a certain chemistry with friends just as in a love relationship. Therefore, contact with other people is the first building block to grow a friend. Friends can't grow in a vacuum. Best friends take time.

2. Talking Is Essential Among Friends.
Talking between friends requires reciprocity. In a mutually satisfying friendship, both friends talk and both friends listen. Friends talk appropriately to each other.

3. Friends Acknowledge Friends.
Friends acknowledge each other when talking. Many conflicts in your personal relationships can be avoided if you will take the time to acknowledge other's feelings and points of view.

4. Friends Listen to Friends.
Listening to friends is an important step in building a closer friendship. We often take listening for granted, never realizing what it means to really listen to a friend.

5. Friends Attend to Friends.
Friends focus during conversations. Friends pay attention in conversations. It means that your ears, your eyes, your body and your feelings are all focused on that person at the time.

6. Friends Show Empathy With Friends.
Empathy is identifying with your friend's feelings and seeing life through your friend's eyes. Confidences are freely given when they are received with empathy among friends.

7. Friends Touch Friends.
Touching is a warm form of communication between friends. When you see best friends communicating, you will notice friends "listen with their eyes," stand close together, and touch comfortably.

8. Friends Praise Friends.
Affirmation is a powerful tool for growing a friend. Genuine praise can affect your friends' lives. Be liberal with praise for all of your friends, including your casual ones.

9. Friends Are Loyal and Trustworthy.
Trust and loyalty go hand-in-hand for friends. Friends can trust you with their secrets, both large and small, because good friends never break a confidence. Good friends are forever loyal!

10. Friends are Equal.
Friends are on a seesaw. In a healthy relationship, friends are equals. Not 50/50 every time, of course, but with a true, lasting friendship it always evens out in the end.

11. Friends Reveal Their Feelings.
We feel closest to our friends when we are suffering together, when we feel like our friend needs us, or when we feel a friend has shared something of great importance with us.

12. Friends Do Not Mind Read.
The person who thinks, "If you really liked me, you could read my mind" can not have an adult friendship. No friend can read your mind. And you can not read your friend's mind.

I'm searching ...

Semalam tak sempat nak mengarang. Pagi petang mesyuarat, habis lambat plak tu. sorry blog ;-)

Kadang-kadang aku rasa aku perlu pandai berkata-kata pedas (saying harsh word) bagi melindungi hati sendiri. bukannya apa, aku ada kekurangan yg bagi sesetengah org boleh jadi bahan lawakan dan umpatan. tapi bila fikirkan balik, tak perlu pening, biarlah org yg mengutuk aku, asalkan aku BAHAGIA. tapi sampai bila aku nak menipu diri sendiri?

prinsip aku senang, i don't do anything that will hurt others,
tapi biasa la pastinya ada org yg mulut jahat akan mengutuk aku. entahlah, apa la nasib aku. aku nak berkawan dgn org, someone to cry on, someone to rely on, tapi rupanya tak semua org boleh dijadikan kawan. aku rasa ada istilah lain bagi seorg kawan yang bukan rapat - MEMBER.

alhamdullillah setakat ini seingat-ingat aku, aku tak pernah menghina org baik fizikal ataupun perangai. cuma bila aku dihina maka keluarlah dari mulut aku mengutuk org tu balik. aku bukan hipokrit dan aku sememangnya tak suka seorang yang hipokrit. bagi aku, kenapa nak bermuka-muka. biar org suka atau tidak pada kita berdasarkan diri kita sendiri (physical and attitude).

entahlah, kadang-kadang aku hairan kenapa aku nie jenis yg suka ambil pot pasal pendpt org lain pasal aku. kalau ikut advice my hubby, "Pedulikan pasal org lain, yg penting hati kita gembira."
memang senang penyelesaiannya tapi pelaksanaannya...

aku kena carik balik maksud sebenar
friendship. jap nak search dlm google ...


"Don't walk in front of me, I may not follow.
Don't walk behind me, I may not lead.
Walk beside me and be my friend."
- Albert Camus

Most of all, my families are my best friends. Muah love u guys.....

Wednesday, April 27, 2005

She tries, but she can't ...

This morning at the office, my so called friend H try to tell me something. I just can't blend in or befriend with her, i just can't. She always make me feels like S***. apa yg aku bg pendpt, bercakap, ada saja yg keluar dr mulut dia yg buat aku feel like s***. You no what? she doesn't have the nerve to tell straight to my face that she can't keep her promises. so what? i'm adult enough to understand and accept it. just imagine, she told me through email plus cc to her best friend (takut best friend dia jeles - lantak kau la) that she cannot keep her promises, macam la jauh sangat meja dia dgn aku.

for me, aku rasa dia tergugat dgn aku kot. dia asyik perasan cam dia lawa. hakikatnya, aku rasa aku lagi cute kah kah kah. last time, she laugh at me when she saw my nickname on my HP. so what, its my privacy, who do you think you are? i'm sure she can't be my friend. Cos i treat my friend as i love them, kalau salah aku tegur. Kalau bukan kawan aku, lantak ko la, not my prob.

anyway, let it just passby. period. rugi masa aku pikir pasal dia. byk lagi aku boleh pikir. my feelings, my understanding of life, my loves ....

[sambung balik...]

pagi nie anak aku bangun pagi, my hubby dukung dia nak bwk turun. aku ckp, "anak mak, sayang mak sikit." guest what? he gave me a BIG SMILE (puting dlm mulut lagi tu) and rubbed his cheek to mine. argh, i'm the happiest mother in whole wide world. That was the happiest moment for me. The image of my hubby and my son stick in my mind. alhamdullillah.

aku suka merajuk dgn hubby aku. But guest what, my hubby tak reti nak pujuk hehehehe. tp itu la dia my hubby :). aku cuma merajuk sayang dgn dia. aku nie jenis cepat panas, BUT cepat sejuk. cepat sejuk sebab dapat berfikir balik dgn jelas. biasa la tgh marah tak leh pikir sgt. sebab tu la, every time tgh marah :
  • kalau berdiri, duduk
  • kalau duduk, berdiri
  • kalau masih marah, ambil air sembahyang, buat sembahyang sunat (provided dah sembahyang waktu wajib la kan ... kah kah kah)
how lucky i am to have a very understanding hubby (kalau my hubby tau, mau kembang dia hehehe) and loves me so much. maybe for someone else its seems that i'm bragging about my hubby. Rambut sama hitam, hati lain-lain ye tak. cuma aku bersyukur apa yg aku ada and aku hargai apa yg aku ada (walaupun selalu gaduh pasai hal kecik2). From now on, aku akan kurang merajuk kay sayang :)

from now on, my blog will be about OUR LITTLE FAMILY.

adios...

see u again my blog. :-)

p/s : help... i must finish reading PRIDE and PREJUDICE. is there any summary about this book??

Tuesday, April 26, 2005

Once again...

actually tadi aku dah post tp ada error plak. terpaksalah aku mengarang balik. hilang idea tadi, timbul idea.

haa.. pasal aku ada anak lelaki yang CUTE dan HANDSOME (hehehehe perasan sendiri) and my beloved hubby. Last Sat, my hubby and son pegi kedai mamak, potong rambut(panjang sangat sampai tendang telinga heheheh). My Son dapat haircut recruit style (1/2 inci tinggi), well my hubby dapat jambul di depan - ish hensem plak hubby aku nie. hehehe... anyway back to my son...

i'm not quite happy with the haircut. bila aku tengok cam bebudak nakal. hubby aku plak, explain yg that is just a haircut. its up to us to didik dia jadi orang yang berguna, lagipun mudah dan selesa, tak panas dan gatal2. Bukannya apa, my son ada 2 pusar di kepala. satu cantik di tgh kepala, satu plak kat area dahi, so bila potong rambut nampak sangat pusar yg depan tu. Orang tua2 cakap pusar 2 nie budak nakal, Nauzubillah. nampak gayanye aku terpengaruh dgn pantang larang org tua2.

anyway, betul apa yg my hubby cakapkan :" Yang mencorakkan anak-anak nie, mak bapak dia. bukan pusar di dahi."

one thing yg aku kurang puas hati dgn org yg selalu ungkapkan frasa "tak dak duit". even though dalam bank still ada cuma tak withdraw. For me, its like an omen. Cukup 40 kali, tak dak duit sungguh jadinya. And for anyone yg selalu ungkapkan frasa nie, henti2 kan lah. Better berdoa dan berusaha. Duit takkan datang bergolek, rezeki takkan datang berlari.

i still remember my mom's favourite advise PLUS word : BUKAN SENANG NAK JADI SENANG

Monday, April 25, 2005

Just found out

aku baru jumpa M, my boss. aku dah hilang respect pada dia, lagi. dia borak and citer ngan aku pasal last meeting with super boss minggu lepas. ada ka patut dia kaitkan pasal anak si N nie yg hyperaktif dgn perangai si N.

aku quote apa yg M cakap "patut la anak tu hyper, mak dia suka expose diri dalam meeting. kan one of perangai hyper tu suka tonjol diri. ntah-ntah dia masa kecik tu pun hyperaktif gak"

aku terkejut. one point mungkin M betul (dlm hal kerja) tapi one point lagi, not a good thing to say like that. KUN FA YA KUN. macam la Allah takleh turunkan kat cucu2 dia nanti. entahlah, aku takut bila pikir. nampak gaya macam backstabber jer si M nie.

anyway, aku dapat pengajaran dalam bab nie.
  • First, don't over expose.
  • Second, KUN FA YA KUN.
  • Third, jangan masuk campur dalam hal kain orang

p/s : try to be a good observer and interpreter. ;)

trying my best to finish PRIDE and PREJUDICE .....

For a start

Trying my best to jot down every thoughts