CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 25, 2011

Gambar muiz dan faiz baru-baru nie


Nie gambar masa rehat sekolah ganti sabtu lepas (22/1/11). Pak su dia yg pi hantar nasi lemuni nie. sedap tau


Sedap tau

Nie plak gambar faiz pagi tadi masa ayahnya htr tadika (25/1/11).

Monday, January 17, 2011

Al kisah

Bukan bateri nie yea... digoogled sahaja

Jam 8.40 pagi ni, mak tepon dan bercerita bahawa bateri kereta (kong) yg diletak di luar rumah telah dicuri.

Dlm pukul 8.20 pagi, masa tu mak tgh panas minyak nak goreng telur. Tiba2 dgr bunyi motor dan jenguk di luar, motor tu diparking melintang di rumah sebelah. Enjin belum dimatikan.

Tetiba org tu bagi salam kat pintu dapur dan tanya samada bateri tu nak jual tak? Mak cakap tak mau jual sebab tuan rumah tak dak. Dia tanya tuan rumah balik pukul berapa, mak jawab pukul 6. Pastu dia kata nak tgk bateri, mak kata a'aah dan sambung nak goreng telur.

Tapi sepupu aku, wani plak cakap, mak teh org tu ambik bateri bawak pi. Rupa2nya, dia angkat bateri dan terus blah camtu je. Bila mak bukak pintu, memang dia curi bateri tu.

So tadi, aku bawak mak pi report polis. Tujuan sebenar bukan sebab bateri tu tapi nak inform polis supaya tau ada kes curi barang takut mana tau dipecah rumah ka dan yg paling takut keselamatan dan nyawa kita. Siap mai rumah ambik gambaq lagi hehehehe

Polis tu bagitau kalau tak mau buat report pun, boleh call nombor kat bawah dan inform kejadian supaya polis dapat tingkatkan rondaan. So kengkawan, sila catit dan simpan nombor di bawah ye :

Pusat Kawalan Putrajaya :-
03-88862145

Balai Polis Presint 7 :-
03-88862233

Sunday, January 16, 2011

Mimpi




Nak tanya korang, bila kita bermimpi, kita boleh bau tak? Contohnya bau ayam panggang ka, bau tempoyak bilis ka, bau bunga ros ka.

Bukan apa, aku ada cerita ni....



Pagi tadi aku bermimpi, bg aku mimpi aku tu confirm mainan syaitan sbb aku mimpi lepas aku tertidur balik. Dlm pkl 5.15 pg aku bgn dan tertidur balik.

Meh aku citer, aku mimpi suasana di opis la. Masa tu memang ramai la kt opis.



Tetiba ja, aku terkentut yg panjang/lama. Perghh banyak angin betui. Ish lupa nak ckp yg kentut tu, kentut yg kuat tau, bkn kes kentut pelan2 punya.

Member opis apalagi, gelak besaq la kt aku.

Aku malu la weh, aku lari masuk bilik maintenance la, malu la. Dan merajuk la sbb member gelak kuat.

Tup2 aku terjaga sbb dgr alarm hp. Tgk jam, ya allah pukul 6.30 pg. Kelam kabut la weh.

Taaaaapiiii ..........

persoalannya sekarang, dalam mimpi tu memang aku bau kentut. Busuk lak tu.

Sapa yg kentut busuk tu? Dlm mimpi kita boleh bau ka?

Pada firasat aku, bukan aku yg kentut busuk la. Kerr aku yg kentut?



• My jots, my thoughts •

Friday, January 14, 2011

Rabu minggu lepas




Faiz masa nk pi tadika. Masam ja muka pasai dh abis helah x mau pi sekolah, x jalan hehehe


• My jots, my thoughts •

Family


One Happy Family

Venue : Baru lepas beli baju KAFA muiz depan Uniform Gallery baru, Bangi last year

See how cheeky they are, my boys i mean hehehehe

Wednesday, January 12, 2011

Ada hikmah di sebaliknya

Panjang cerita kalau nak cerita, ada demam selsema, ada telinga block jadinya bunyinya berdengung, ada kisah pi ER, ada kisah anak pi transit, tadika dan lain-lain.

Ini baru Allah SWT tarik sikit nikmat kesihatan sikit, aku dah gelabah, depress, susah hati.

Alhamdulillah, aku redha dgn ketentuanMu.

Aku bersyukur padaMu, Tuhan yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Aku berterima kasih di atas kasih sayang dan nasihat Mak. Ana sayang mak